SZYBKIE DANIE SOBOTNIE. RYBA ZE SZPINAKIEM :)

RYBA ZE SZPINAKIEM KACPRA
SKŁADNIKI:

2 filety mintaja, miruny (firmy Abramczyk)
1 paczka liści szpinaku
3 ząbki czosnku
1 szklanka oliwek zielonych, czarnych (jakie lubisz)
ser parmezan
oliwa z oliwek
sól himalajska, pieprz
1/2 cytryny
2 gałązki rozmarynu

Wykonanie:
Filety wypłucz, posyp solą, pieprzem, skrop cytryną, posyp rozmarynem. Zostaw do pełnego rozmrożenia. Szpinak opłucz, przełóż do miski, skrop oliwą z oliwek i dodaj pokrojone oliwki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Do naczynia żaroodpornego wlej odrobinę oliwy z oliwek i ułóż rybę. Przykryj rybę szpinakiem. Posyp wiórami parmezanu. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C na 1 godz. Gotowe! Zdrowotne zalety tego dania bezcenne!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *