GUACAMOLE

Potrawa meksykańska niosąca ze sobą radość, pikanterię i piękną zieleń, którą zapragnęłam poczuć jeszcze w chłodne dni, kiedy do wiosny było jeszcze daleko. Możemy raczyć się nią tak naprawdę o każdej porze roku dlatego dzielę się przepisem, choć nie jest on standardową wersją mam nadzieję, że Wam zasmakuje.

  • 1 awokado
  • 2 łyżki soku z limonki lub cytryny
  • 1/2 pęczeka zielonej pietruszki
  • garść zielonej kolendry
  • garść orzechów nerkowca
  • 1-2 łyżki drobno posiekanej cebuli (białej lub czerwonej)
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • sól himalajska lub morska oraz pieprz do smaku

Wszystkie składniki obieram, kroję na kawałki  wkładam do blendera, skrapiam cytryną. Dzięki temu otrzymujemy stały zielony kolor naszej potrawy i blendujemy. Dodaję oliwę z oliwek, sól, pieprz i ZAJADAM 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *