Potrawa meksykańska niosąca ze sobą radość, pikanterię i piękną zieleń, którą zapragnęłam poczuć jeszcze w chłodne dni, kiedy do wiosny było jeszcze daleko. Możemy raczyć się nią tak naprawdę o każdej porze roku dlatego dzielę się przepisem, choć nie jest on standardową wersją mam nadzieję, że Wam zasmakuje.
- 1 awokado
- 2 łyżki soku z limonki lub cytryny
- 1/2 pęczeka zielonej pietruszki
- garść zielonej kolendry
- garść orzechów nerkowca
- 1-2 łyżki drobno posiekanej cebuli (białej lub czerwonej)
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- sól himalajska lub morska oraz pieprz do smaku
Wszystkie składniki obieram, kroję na kawałki wkładam do blendera, skrapiam cytryną. Dzięki temu otrzymujemy stały zielony kolor naszej potrawy i blendujemy. Dodaję oliwę z oliwek, sól, pieprz i ZAJADAM 🙂