WIOSENNY OBIAD

Nastroiła mnie dzisiaj pięknie zielona trawa w ogródku.

Postanowiłam skomponować sobie szybki pyszny obiad kolorowy, pełny barw i ciepła.

Podaje wam przepis na dwie osoby:

  • 1 brokuł
  • 3 marchewki młode
  • 2 kalarepki średniej wielkości
  • pęczek botwinki
  • łyżka mała klarowanego
  • 1/2 łyżeczki kurkumy,sól ,pieprz do smaku

Na gotującą posoloną wodę dodajemy kilka kropel cytryny, wkładamy opłukanego brokuła i gotujemy 2-5 minuty. Ugotowany brokuł wyłów z gorącej wody i włóż na minutę do miski z lodowatą wodą. Teraz możesz odcedzić. Między czasie wymyj, obierz i pokrój warzywa na kostkę, liście botwinki poszatkuj rozgrzej na patelni masło klarowane. Jak będzie gorące dodaj kurkumę, mieszaj aż poczujesz przepiękny zapach. Wtedy dodaj warzywa, pomieszaj, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu. Można podlać troszeczkę wodą żeby się nie przypaliło. Dusimy do miękkości warzyw dodajemy sól himalajską, pieprz.

SMACZNEGO 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *